De weg naar mijn praktijk

Hoe het allemaal begon

Wanneer iemand mij tien jaar geleden zou hebben verteld dat ik in de nabije toekomst een eigen praktijk zou hebben als orthomoleculair therapeut, dan zou ik dat lachend hebben weggewuifd. Een eigen praktijk was niet iets wat ik toen ambieerde. Toch kan het leven raar lopen.

Eind 2013 stond ik op een kruispunt wat mijn carrière betrof. Het werk wat ik toen deed bracht mij weinig voldoening. ‘Wanneer je het grootste gedeelte van de dag op het werk bent, dan kan je maar beter iets doen wat je leuk vindt’, was mijn motto. Zelf was ik altijd al geïnteresseerd in gezonde voeding en door het lezen van verschillende boeken was de interesse in hoe gezonde voeding kan bijdragen in het verbeteren van gezondheid alleen maar sterker geworden. Helemaal toen mijn jongste dochter, die al jaren last had van buikklachten, bij een natuurgeneeskundig therapeut kwam. Na jarenlange darmproblemen en het innemen van zakjes vezels om de ontlasting te kunnen passeren, waarvan de huisarts zei dat ze een spastische darm had, kwam bij de natuurgeneeskundig therapeut naar voren dat het een lactose-intolerantie bleek te zijn. Door zuivelproducten uit haar menu te laten, verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon.

Dat heeft mij ertoe doen besluiten mijzelf om te scholen en ben ik gestart met een studie tot Gewichtsconsulent. In eerste instantie om te kijken of het mij zou liggen. Ik had er veel plezier in en het voelde voor mij niet als ‘studeren’. Toen ik de smaak te pakken had, was mijn volgende doel om op termijn Vitaliteitscoach te worden. Dat was een opleiding die uit drie verschillende modules bestond. Uit iedere module moest dan één studie gevolgd worden om vervolgens het diploma Vitaliteitscoach te ontvangen. Echter vond ik uit één van de modules meerdere studies interessant, waaronder die van Trainer Hormoonfactor. Ik heb toen besloten mijn hart te volgen en niet te gaan voor het uiteindelijke diploma voor Vitaliteitscoach, maar voor de studies waar ik écht inhoudelijk achter stond.

De aanleiding voor de studie Trainer Hormoonfactor was een lymfeoedeem waar zowel mijn moeder als ikzelf al sinds de pubertijd last van hebben. De oorzaak is niet bekend, wel weet ik dat het een hormonale kwestie is. Hoewel ik niet het antwoord heb gevonden op mijn lymfeoedeem, heb ik zoveel geleerd over de werking van hormonen en wat een disbalans tot gevolg heeft voor verschillende processen in het lichaam. Met alleen gezonde voeding en nog wat andere leefstijlinterventies is al zoveel mogelijk om de hormoonbalans te herstellen!

In juni 2016 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Ik doe dit 2 dagen per week, want naast dat ik een deeltijd ZZP-er ben, heb ik ook nog een baan in loondienst.

Om mijn kennis verder te vergroten met als doel meer mensen te begeleiden naar een betere gezondheid, heb ik de afgelopen jaren nog meer studies gevolgd, waaronder o.a.: Stresscounselor, Medische- en Psychosociale Basiskennis, Orthomoleculair Voedings- en Suppletie Adviseur en vrij recent de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut. Dit alles smaakt naar nog meer kennis, dus wie weet wat de toekomst te bieden heeft…

Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Een energiek lichaam dat zowel fysiek als mentaal in balans is, straalt van vitaliteit waar we op late leeftijd nog de vruchten van zullen plukken!

Dat is waar ik mij voor inzet; voor mijzelf, mijn dierbaren en voor mijn klanten.

Wil jij jouw klachten aanpakken door te kiezen voor meer energie en vitaliteit?

Ga dan samen met mij die uitdaging aan!