Een gezond(er) lichaam en meer vitaliteit

Alleen jij kunt het verschil maken
9

Stress

Drukte op het werk of privé, ongezond eten, gewichtsproblemen, lichamelijke klachten, niet lekker in je vel. De spanning die door de stress wordt opgebouwd uit zich in zowel lichamelijke (hormonale), geestelijke als emotionele klachten.

9

Darmklachten

Een opgeblazen gevoel en winderigheid zijn veel gehoorde darmklachten. Ook wisselende ontlasting is een teken dat het niet goed is gesteld met jouw microbioom, beter bekend als darmflora.

9

Overgewicht

Vaak wordt gedacht dat overgewicht ontstaat door teveel eten en te weinig bewegen. Was het maar zo makkelijk! Helaas zijn er meer oorzaken waardoor mensen aankomen of juist moeite hebben met afvallen omdat het lichaam andere prioriteiten heeft.

Neem jouw klachten serieus

Ervaar jij één of meerdere klachten, zoals:

  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Overgewicht
  • Stress/Burn-out
  • Verstoorde cyclus
  • Darmklachten
  • Allergieën
  • Hoofdpijn/Migraine

Ga dan samen met mij op zoek naar de oorzaak en zet de stap naar meer vitaliteit. Juist door het aanpakken van de oorzaak kunnen klachten afnemen en zelfs verdwijnen!

“Van symptoom naar oorzaak. Samen op zoek naar waar het mis ging in jouw lichamelijke energieverdeling.”

Van symptoom naar oorzaak

Als orthomoleculair therapeut kijk ik niet alleen naar de klacht, maar kijk ik ook naar welke omstandigheden deze klacht heeft veroorzaakt. Een lichamelijke klacht betekent dat er een gebrek is aan energie. In de loop der tijd is de energieverdeling in het lichaam verstoord geraakt waardoor klachten zijn ontstaan. Als voorbeeld kun je denken aan slecht slapen doordat je ’s avonds in bed ligt met een hoofd vol gedachten waardoor je niet in slaap kunt komen. Hierdoor ontstaat vermoeidheid. Ondanks die vermoeidheid moet je toch de volgende dag weer vol goede moed aan de slag. Wanneer dit te lang doorgaat, zou dit zomaar naar een burn-out kunnen leiden. Door een persoonlijke, individuele aanpak ga ik samen met jou op zoek naar wanneer welke klacht is ontstaan en welke lichamelijke processen hierbij uit balans zijn geraakt. De oorzaak wordt zo bij de bron aangepakt met als doel dat klachten verminderen (of zelfs verdwijnen) en de kwaliteit van leven verbetert.

Leefstijlverandering: bewust worden van hoe jouw klachten zijn ontstaan

Bruisend van energie

Na lange tijd eindelijk weer uitgerust wakker worden. Of na een werkdag nog genoeg energie over hebben voor andere leuke dingen.

Darmklachten verleden tijd

Door aanpassingen te maken in je voedings- en beweegpatroon optimaliseer je jouw darmfunctie waardoor klachten verdwijnen.

Gezond gewicht

Minder eten/snoepen en meer bewegen werkt misschien in het begin. Maar alleen interventies in leefstijl zorgen voor een blijvend streefgewicht.

Ervaringen van mijn klanten

Na jarenlang verschillende diëten te hebben gevolgd, was het voor mij tijd om structureel wat te gaan veranderen. Naast geleidelijke gewichtstoename had ik ook diverse klachten, waaronder hoge bloeddruk, opvliegers, slecht slapen en weinig energie. Jolanda heeft mij stapsgewijs laten zien wat ikzelf kan doen om de klachten te verminderen. Ook al ben ik er nog niet, ik ben al wat kilo’s kwijt en voel mij energieker. Met het volgen van de voedingsadviezen merk ik dat mijn opvliegers veel minder zijn, waardoor ik beter slaap.

Liesbeth

51 jaar

Als zelfstandig ondernemer heb ik een druk bestaan en maak ik lange dagen. Ik kwam in de praktijk bij Jolanda, omdat ik last had van mijn darmen en had zo nu en dan last van vreemde plekjes op mijn huid. Ook kwam ik ’s morgens met moeite mijn bed uit. Ik volg nu geruime tijd de adviezen die mij zijn voorgeschreven en merk dat mijn huid veel rustiger is en mijn darmklachten tot het verleden behoren. Mijn slaappatroon is verbeterd en ik kom gelukkig weer een stuk makkelijker mijn bed uit!                                               

Frank

38 jaar

*Vragen die eenvoudig en kort zijn te beantwoorden zijn kosteloos. Voor meer inhoudelijke vragen waar meer tijd in gaat zitten, worden kosten in rekening gebracht. Dit zal ik vooraf aangeven.

**Let op!
De EMB-test is een complementair(e) test/consult en dit moet bij je passen. Zowel de test als het consult vervangt geen regulier onderzoek of behandeling.

Neem jouw (vage) klachten niet voor lief

Ga op zoek naar de beste versie van jezelf!